Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală
Medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală
Fabricat în 2018, echipament CT de ultimă generație
Fabricate în 2018/2020, echipament RMN de ultimă generație
În completarea investigaților RMN, utilizăm Protocolul Zimmer ca investigație complexă, necesară în chirurgia ortopedică.
Afecțiunile cardiovasculare reprezintă în continuare o problemă majoră de sănătate și mortalitate în România, fiind responsabile pentru aproximativ 60% din numărul total de decese la nivel național. Cu toate acestea, o diagnosticare corectă și un tratament eficient cresc speranța de viață. În cadrul Medima Health utilizăm echipamente de ultimă generație pentru a oferi pacienților servicii de imagistică cardiovasculară la standarde europene.
RMN-ul de cord (cardiac) permite explorarea aprofundată a tuturor aspectelor funcției cardiace, în funcție de suspiciunea diagnostică. Indicația de RM cardiac se pune exclusiv în urma investigației ecocardiografice anterioare și necesită administrarea substanței de contrast pentru evidențierea modificărilor subtile. Este utilizat în diagnosticarea unei game largi de afecțiuni:
În completarea investigaților RMN și CT convenționale, centrele Medima Health dispun de aplicații specializate, softuri, care permit investigații și intervenții avansate în patologiile cardiovasculare.
RMN-ul de cord (cardiac) cu secvențe speciale (mapping, flow, perfuzie) reprezintă o investigație complexă și completă a structurii miocardului, extrem de utilă în diagnosticul, prognoza și tratamentul corespunzător al unei game vaste de patologii cardiace. Are o aplicabilitate specială în:
Angio-CT (Angiografia CT) este o tehnică imagistică de vârf pentru vizualizarea vaselor de sânge din corp, combinând tehnologia computerizată cu angiografia. Investigațiile principale efectuate în patologia vasculară sunt Angio-CT carotidian, Angio-CT artere pulmonare, Angio-CT de aortă totală și Angio-CT de artere ale membrelor pelvine. Indicațiile sale sunt:
Angio-RM (Angiografia RM) este o metodă noninvazivă de explorare a arborelui vascular arterial și venos al organismului, asemănătoare angiografiei CT, însă fără expunere la radiații X.
Este utilă în diagnosticarea și planificarea tratamentului în patologii vasculare precum:
Investigația de computer tomograf (CT) folosește raze X pentru producerea imaginilor, în timp ce rezonanța magnetică nucleară (RMN) este singura investigație noninvazivă care folosește unde radio și un câmp magnetic – nivelul de iradiere fiind zero. CT-ul este mai rapid și mai ușor tolerat de pacienți, RMN-ul având o durată mare de timp (30-60 minute), în care pacientul trebuie să stea cât mai nemișcat. Ca limite, RMN-ul nu poate fi efectuat de persoanele cu stimulator cardiac, defibrilator cardiac implantabil, valve cardiace artificiale sau fragmente metalice. Excepții sunt cazurile în care pacienții cu implant au documente care să ateste compatibilitatea implantului cu RMN (de exemplu: metalul titan – în cazul implanturilor dentare, defibrilatoare moderne compatibile RM).
Folosirea substanțelor de contrast este adeseori esențială în protocolul de diagnostic al multor patologii, iar administrarea acestora se consideră a fi o practică sigură și eficientă când este realizată sub îndrumarea și supravegherea unui personal medical specializat.
Există posibilitatea ca administrarea acestor agenți de contrast să genereze reacții adverse, însă personalul medical este capabil să prevină, să recunoască, și nu în ultimul rând, să trateze orice tip de reacție adversă apărută în cursul investigațiilor radiologice.
Spre deosebire de radiografii sau CT care utilizează radiații ionizante fiind de preferat să se aștepte un anumit interval de timp între investigații, RMN-ul nu presupune nici un risc de iradiere a organismului și se poate repeta ori de câte ori este nevoie, la solicitarea medicului, cu sau fără substanță de contrast.
021 9293 / programari@medimahealth.ro
Luni – Vineri 07:30 – 20:00
Sâmbătă 08:00 – 16:00
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competivitate 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.